Anet...Problem Child

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak nejak som rozmýšľala...

neboli to nejaké hlboké úvahy o živote len pri počúvaní Pink Floyd Vám všeličo napadne... takže som veľmi nerozmýšľala, lebo to bolí, ale sa mi len myšlienky plietli v hlave...

Boli to myšlienky o hudbe. Viete, hudba je strašne široký pojem a každému sa vybaví pri ňom niečo iné. Zopár nadšencom (vraví sa im hiphoplamy) sa vybaví hájednašesť alebo nevjem ani čo to počúvajú tí chlapíci, ďalšia skupina ľudí (nazývana aj diskofily) v hudbe nachádza jedine tuc tuc rytmus (no možno im tá hudba aj niečo hovorí, narozdiel odo mňa... ja by som to neoznačovala ako hudbu), potom je tu zopár tzv. punkerov a punkeriek (niektorí su fakt len tzv. viď Simonka Pribyklinčeková, ale poznám aj takých ako Dalky :)) a potom to už prechádza cez punk-rock do rocku, ktorý má už svoje odvetvia, ale do tohto celkového rocku sa radím aj ja.

Do taklej siedmej triedy som počúvala, všetko, čo vtedy "letelo". Aj keď som bola otcom odchovaná na Pink Floyde a Queene, nejako som počúvala Eneimena a všetky tehtajšie výkvety hudobného priemyslu. Kapely ako ACDC , Guns´n´Roses a podobné som ani nepoznala, až kým neprišiel ten zlomový bod. Stanley. Hej, je to paradoxné, že sa poznáme len z jednej rpg stránky, v živote sme sa nevideli, ale napriek tomu bol to on, ktorý ma priviedol k rocku, možno si to ani neuvedomujúc. Cy pyštoľ, nikdy by som to na seba nepovedala, že raz budem taká aká som. Teda, že bidem tak hudbné orientovaná ako som teraz. Najprv mi tá hudba skoro nič nehovorila, ale počúvala som ju kvôli Stanleymu. Postupne som sa začala zamýšľat nad textami krásnych rockových balád a songov, ktoré aj dnes pozná skoro každý. Jednoducho ma rock úplne pohltil a bíršer sťahoval ako najatý.

Odvtedy sa mi nejako zhnusil hip hop, disko a techno a na ľuďoch, čo len tak prejdú okolo mňa na ulici si všímam ich vystupovanie, oblečenie a naučila som sa už usudzovať, aký hudbný typ, ten ktorý človek je. Je to smiešne, ale napríklad som si istá, že nikto na ulici by si o mne nepomyslel že počúvam tzv. klasický starý rock. Divné.... aj to divne znie keď si čítam tento článok znovu. Ani neviem, čo chcem povedať.

Jednoducho, hudba mi momentálne napĺňa každé voľné miesto v mojom živote a bez nej by som asi neprežila. Dokáže ma rozveseliť, keď sa celý svet zdá byť čierny, alebo sa pri nej naopak vyplačem, keď sa celý svet zdá byť čierny:). Obdivujem ľudí, ktorý dokázali složiť také krásne rockové balady, tých zopár, ktorým príroda nadelila taký výnimočný talent a pri ich rockových sólach mám piloerekciu (tak sa odborne nazývajú zimomrjavky :)). Keď neviem, čo mám robiť zapnem si hudbu, keď som veselá počúvam hudbu, keď potrebujem načerpať energiu počúvam hudbu (dobre funguje ACDC) keď plačem počúvam hudbu a občas plačem ešte viac. Je to moja droga. Je to celé také zvláštne táto "úvaha", ktorá nemá ani hlavu ani pätu, nedokonalý sleď myšlienok. Len som tým chcela vzdať úctu ľudom, ktorí úplne obrátili môj svet a robia krajším. Konkrétne sú to: ACDC, Aerosmith, Dire Straits, The White Stripes, Stevie Nicks, Gary Moore, Deep Purple, Led Zeppelin, The Ramones, Pink Floyd, The Doors, Guns´n´Roses, Izzy Stradlin, Robert Plant, Jimi Page, Jimi Hendrix, Sex Pistols, Lynyrd Skynyrd, Oasis, Three Days Grace etc.

Ďakujem


Ja a moje druhé ja | stály odkaz

Komentáre

  1. NW
    Nightwish - High Hopes (Pink Floyd cover).. genialne solo, novy drive, Marcov uzasny hlas, check youtube.com.. :))
    publikované: 03.06.2007 13:45:26 | autor: MajkL (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ...
    Anetišn, hrdá som na teba, faktične ! :D
    publikované: 08.06.2007 18:21:18 | autor: Lu (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ó Lu
    ty ma víš stále pocešit :-D
    publikované: 08.06.2007 20:18:08 | autor: Eswy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014